Botanische tuin Jochumhof
gelegen in Steyl, Limburg
Botanische tuin "de Jochumhof" bestaat al sinds 1933 en werd gesticht door Pater Peter Jochum. Hij gaf les aan priesterstudenten en gebruikte de tuin om praktijklessen biologie te geven.
Vanuit alle werelddelen brachten missionarissen plantenzaden naar Steyl voor de tuin van Pater Jochum. Diverse deeltuinen stammen nog uit deze periode. Waar de Pater begon met zaadjes staan nu kolossale bomen, waaronder de mammoetboom met zijn opmerkelijk zachte bast. In latere perioden werd de tuin uitgebreid met een kruidentuin, een heemtuin en een mediterrane kas. In 1971 werd het werk van Pater Jochum overgenomen door een Stichting, en werd de tuin naar hem vernoemd. In 1973 werden de heemtuin en de kruidentuin aangelegd. Later volgde de Tiglientuin. Tot op de dag van vandaag zorgt de Stichting Botanische tuin Jochumhof, met een grote groep vrijwilligers uit de omgeving, voor het behoud en het onderhoud van de tuin.

Kleine impressie

Het laatste nieuws

14 januari 2021 2319
Planten te koop Om extra inkomsten te genereren, verkoopt de botanische tuin planten. Het hele...

Veel gestelde vragen

Entree kosten?
De entree voor de tuin bedraagt 3 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben – onder begeleiding – vrije toegang. Vrienden met een vriendenpas hebben het gehele jaar vrije toegang.
U kunt de Jochumhof steunen door ‘vriend’ te worden. Voor maar 12,50 ontvangt u een vriendenpas en heeft u hele jaar vrije toegang tot de tuin. Ook ontvangt u regelmatig de nieuwsbrief. Een gezinspas kost 20 euro per jaar.
U kunt 3 verschillende rondleidingen aanvragen. Een rondleiding van ongeveer een uur, een van 2 uur en een rondleiding bij de bijenstal door een van onze imkers. Onze horeca maakt u een leuk arrangementen aanbieding.

Drone Impressie